Mitropolia face publicitate unei companii aeriene

Mitropolia Chișinăului și a Întregii Moldove anunță că Lumina Sfântă de la Ierusalim va ajunge şi în acest an în ţara noastră, pentru a 16-a oară consecutiv. Pe pagina sa oficială Mitropolia face publicitate directă unei companii aeriene.

„Lumina Sfântă de la Ierusalim va ajunge şi în acest an în ţara noastră, pentru a 16-a oară consecutiv. În Joia Paştelui, o delegaţie a Mitropoliei Moldovei, condusă de ÎPS Mitropolit Vladimir, va merge în Țara Sfântă, la Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim, de unde vor lua Lumina Sfântă. Din delegaţie vor face parte patru clerici, care se vor deplasa la Tel-Aviv cu o cursă comercială a companiei TANDEM AERO. Această companie aeriană este cea care în ultimii trei ani a susținut logistic misiunea aducerii Luminei Sfinte în R. Moldova, asigurând punerea la dispoziție a unei rute comerciale suplimentare… Pe această cale, Biserica Ortodoxă din Moldova aduce mulțumiri companiei TANDEM AERO în persoana D-lui Samuil Roitman și membrilor consiliului parohial a Catedralei Mitropolitane „Nașterea Domnului ” din mun. Chișinău pentru cofinanțarea misiunii de aducere a Luminii Sfinte în RM”, susține Vadim Cheibaş, secretarul Mitropoliei.

Tandem Aero este o companie aeriană din R. Moldova, înregistrată în anul 1998. Compania operează zboruri regulate internațional la Tel Aviv, Israel. Prețul unui bilet tur-retur (Chișinău-Tel Aviv), pentru o persoană, costă circa 500 de euro. Potrivit portalului INDO.md, conducătorul companiei este Anatolie Morari.

În dimineața zilei de sâmbătă, 7 aprilie, delegația se va deplasa în oraşul vechi, Cetatea Ierusalimului, la mormântul Mântuitorului, unde conform tradiţiei, se aprinde Lumina Sfântă, în jurul orei 14.00. Sâmbătă seara, în ajun de Paşte, Lumina Sfântă va fi adusă, în faţa Catedralei Mitropolitane „Naşterea Domnului” din Capitală. Sfânta Lumină va fi împărțită preoţilor şi credincioşilor, care o vor răspândi în întreagă ţară.

Amintim că, pe parcursul a mai multor ani, Mitropolia Moldovei a fost ajutată financiar la aducerea „Focului Haric” de către liderul PCRM, Vladimir Voronin, ulterior și de fostul prim-ministru Vlad Filat. Anul trecut, după „Focul Haric” urma să meargă și Igor Dodon, președintele R. Moldova. Însă, acesta nu a mers cu delegație Mitropoliei, pentru că ar fi avut un program încărcat.

De secole, Focul Haric este considerat un miracol al Ortodoxiei. După ce Mântuitorul Hristos a fost înmormântat, o lumină puternică a spart piatra şi, de atunci, focul divin se aprinde pe mormântul lui Hristos de fiecare dată, în timpul vecerniei din Sâmbăta Mare, spun credincioșii.

 


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *