Principală  —  IMPORTANTE   —   Ministerul Sănătății anunță numărul de…

Ministerul Sănătății anunță numărul de doze de vaccin împotriva COVID-19 administrate în ultimele 24 de ore

Foto-simbol

4 741 de doze de vaccin împotriva COVID-19 au fost administrate în ultimele 24 de ore, anunță reprezentanții Ministerului Sănătății.

Potrivit autorităților din sănătate, 3 386 de persoane au fost vaccinate cu prima doză, iar 1 355 de persoane au fost imunizate cu a doua doză de vaccin împotriva noului coronavirus. Până acum, 750 553 de persoane s-au imunizat cu schema completă de vaccinare.

Totodată, în ultimele 24 de ore au fost confirmate 9 decese și alte 1042 de cazuri noi de infectare cu COVID-19 dintre care 874 – în rândul persoanelor nevaccinate.

Foto: Ministerul Sănătății

Guvernul Ungariei și NATO au oferit R. Moldova vineri, 17 septembrie, un lot de echipamente medicale cu titlu de donație pentru a face față luptei cu pandemia COVID-19: 20 de ventilatoare cu o valoare totală de 1,4 milioane de euro. Donația a fost realizată în urma solicitării R. Moldova către Centrul Euro-atlantic de Coordonare a Răspunsului la Dezastre a NATO, care este principalul mecanism de răspuns în caz de urgențe a organizației. 

Echipametele au fost recepționate de Spitalul Clinic Republican „Timofei Moșneaga” din Chișinău și urmează să fie distribuite instituțiilor medicale din țară.