Principală  —  IMPORTANTE   —   Maxim Ciubaciuc, finul de cununie…

Maxim Ciubaciuc, finul de cununie al colonelului Cavcaliuc, și-a dat demisia din funcția de șef al Secției Contracarare Contrabandă din cadrul Direcției Investigații Complexe a INI: „Mi-am dat demisia din propria dorință”

Maxim Ciubaciuc, unul dintre finii de cununie ai liderului „PACE” Gheorghe Cavcaliuc, și-a dat demisia din funcția de șef al Secției Contracarare Contrabandă din cadrul Direcției Investigații Complexe a Inspectoratului Național de Investigații (INI) al Inspectoratului General al Poliției.

Solicitat de către Ziarul de Gardă, Maxim Ciubaciuc ne-a comunicat că și-a dat demisia din propria dorință.

„Da, vă confirm că mi-am dat demisia din propria dorința!”, ne-a comunicat Maxim Ciubaciuc.

Responsabilii din cadrul IGP ne-au comunicat că Ciubaciuc a depus cererea de demisie vineri, 23 septembrie.

„IGP confirmă că, a fost încetat raportul de serviciu al polițistului Maxim Ciubaciuc, prin acceptarea demisiei din funcția de șef al Secției investigații speciale a Direcției investigații complexe a INI din 23 septembrie 2021”, ne-a comunicat Mariana Bețivu, purtătoarea de cuvânt a IGP.

Anterior Ziarul de Gardă a scris că Maxim Ciubaciuc, finul de cununie al lui Gheorghe Cavcaliuc, a activat în Direcția Nr. 5 (Operațiuni Speciale) a INI, structură ce a fost lichidată în vara anului 2019 de Andrei Năstase, pe atunci ministru al Afacerilor Interne. Acesta a fost șef al serviciului intern al secției nr. 1 „K” din cadrul Direcției Operațiuni Speciale.

Ciubaciuc a declarat în declarația sa de venit pentru anul 2020 un salariu de 150 298 de lei de la locul de muncă de bază.

Tot aici, el indică că a obținut puțin peste 3 mii de euro din donații. Ciubaciuc mai indică în declarația lui de avere că deține în proprietate un apartament de 64 de metri pătrați dobândit în anul 2019.


ZdG a mai scris anterior că deși, conform declarației cu privire la venituri și proprietate pentru anul 2013, Maxim Ciubaciuc a înregistrat doar venituri din salariu, în sumă de aproximativ 77 mii de lei, acesta a achiziționat, tot în 2013, un BMW 525 a cărui valoare declarată este de 250 mii de lei. În 2014 acesta a avut un venit de 88 de mii de lei din salariu și 48500 euro reprezentând cadourile de la nuntă. Tatăl lui Maxim Ciubaciuc, Mihail Ciubaciuc a fost numit, la 13 octombrie 2015, șef al Direcției generale securitate publică a IGP. Acesta deține gradul de colonel de poliție și anterior a fost în mai multe funcții în organele de forță, ultima fiind cea de șef al Detașamentului cu destinație specială „Pantera” al Departamentului Instituții Penitenciare (DIP). Deși într-o scrisoare anonimă intrată în posesia redacției se spunea că Mihail Ciubaciuc a fost „alungat pentru mai multe încălcări” de la Pantera, reprezentanții DIP ne-au comunicat atunci că acesta „a părăsit funcția de șef al Detașamentului cu Destinație Specială Pantera prin transfer la alt lucru în alt minister, departament sau organizație”.

În 2019, Sorin Stati, fost director al companiei de stat MoldAtsa, a făcut mai multe dezvăluire despre cum funcționează schemele de contrabandă cu țigări, anabolizante, alcool etilic și chihlimbar în R. Moldova. Atunci, Stati i-a adus mai multe învinuiri lui Maxim Ciubaciuc, șeful secției contracarare contrabandă al INI. Ulterior, Ciubaciuc a dezmințit acuzaţiile aduse de către Sorin State.

DOC/ Noul șef adjunct al INI: Finul lui Cavcaliuc care anterior a condus Direcţia Nr.5, structură desființată în 2019

Între timp, Gheorghe Cavcaliuc, nașul de cununie al lui Ciubaciuc, este anunțat în căutare pentru extrădare. Asta după ce după alegerile parlamentare anticipate din iulie 2021, colonelul Cavcaliuc a fugit din R. Moldova și nu s-a prezentat, fiind citat de procurori, la audierile în dosarul „verde de briliant” în care are statut de bănuit.

Gheorghe Cavcaliuc, anunțat în căutare în dosarul „verde de briliant”, a fost surprins plimbându-se prin Londra la începutul lunii august curent. Acesta a fost filmat de un moldovean stabilit acolo, care a trimis imaginile jurnaliștilor de la Jurnal TV. Ulterior, după ce în spațiul public au apărut imaginile video, Cavcaliuc a confirmat că se află acolo, menționând că își desfășoară „activitatea profesională în compania internațională” unde activează „de peste 2 ani”.

Liderul PACE este acuzat de „huliganism comis de două sau mai multe persoane” și „chemarea la săvârșirea actelor de violență împotriva persoanelor”.

Pe 6 aprilie curent, mai mulți membri ai partidului PACE l-au stropit cu verde de briliant pe vicepreședintele raionului Sângerei, Tudor Tutunaru, acesta având nevoie de îngrijiri medicale.