„Limba și literatura română în instituțiile cu predare în limbile minorităților naționale”

Ministerul Educației a organizat un atelier de lucru cu grupul de formatori naționali la disciplina „Limba și literatura română în instituțiile cu predare în limbile minorităților naționale”, la care a participat Liliana Nicolaescu-Onofrei, viceministrul Educației.

În urma programelor de instruire organizate în 2014, formatorii au prezentat rezultatele activității post-training a cursanților și au făcut recomandări pentru certificarea acestora. Sarcinile de lucru ale cursanților au vizat aplicarea în practică a celor studiate la curs și elaborarea unor fișe de lucru pentru elevi.

Liliana Nicolaescu-Onofrei a menționat că îmbunătățirea calității învățării limbii române de către elevii alolingvi rămâne a fi o prioritate indiscutabilă.

În anul 2014, peste 200 de profesori de limba română din instituțiile cu predare în limbile minorităților naționale au participat la programul de formare continuă, organizat de Ministerul Educației.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *