Principală  —  IMPORTANTE   —   Liliana Vițu, candidatura Guvernului la…

Liliana Vițu, candidatura Guvernului la funcția de membră a Consiliului Audiovizualului

Liliana Vițu este candidatura Guvernului la funcția de membră a Consiliului Audiovizualului. Candidatura Lilianei Vițu a fost înaintată de Cabinetul de miniștri vineri, 19 noiembrie.

Candidatura Lilianei Vițu, odată fiind înaintată, va trece procedura de audiere în Parlament și în consecință Parlamentul va decide dacă va fi susținută. Este licențiată în Jurnalism și Științe ale Comunicării. Are masterat în studii europene moderne la Universitatea Metropolitană din Londra.

Potrivit legislației, candidații la funcția de membru al CA trebuie să dețină cetățenia R. Moldova și să aibă cel puțin cinci ani de experiență în unul dintre domeniile audiovizualului, al comunicării și jurnalismului, cinematografiei, al culturii, științei și cercetării, al dreptului, al tehnologiei informației și comunicațiilor, publicității, precum și al activității academice. Totodată, candidații nu trebuie să aibă interese, inclusiv financiare, în cadrul furnizorilor și distribuitorilor de servicii media și întreprinderilor de comunicații electronice sau din domeniul publicității.

Pe 11 noiembrie curent, toți membrii CA au fost demiși, după ce Parlamentul a respins raportul de activitate al instituției, pentru anul 2020.

Potrivit Codului serviciilor media audiovizuale al R. Moldova, CA este format din șapte membri – trei propuși de fracțiunile parlamentare, doi de organizațiile societății civile și câte unul, propus de Guvern și de Președinție. Membrii CA sunt desemnați prin hotărâre de Parlament, pentru un singur mandat de șase ani.