Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Încă un preot a decedat…

Încă un preot a decedat de COVID-19. Avea 45 de ani

Un alt preot din R. Moldova a decedat din cauza coronavirusului. Este vorba de Vitalie Mailovschii (45 de ani), paroh al bisericii din satul Unguri, raionul Ocnița.

Ulterior, Episcopul de Edineț și Briceni a venit cu un mesaj de condoleanțe.„Cu tristeţe şi adîncă durere am primit vestea trecerii de la noi la cele veșnice a protoiereului mitrofor Vitalie Mailovschii, vrednic slujitor al Altarului, neobosit mărturisitor al credinţei în Hristos prin exemplul propriei sale vieţi şi un om de o rară nobleţe şi cumsecădenie.

Un suflet blînd şi bun, gata să ajute pe oricine, părintele Vitalie va rămîne în conştiinţa tuturor celor care l-au cunoscut şi iubit o făclie mereu arzîndă pentru slujirea şi trăirea credinţei în Hristos, pe care a moştenit-o din familia sa şi a cărei lumină a revărsat-o cu multă dragoste peste fiii săi duhovniceşti”, a spus Episcopul de Edineț și Briceni.

Potrivit bilanțulului de sâmbătă, 20 iunie, numărul persoanelor infectate cu noul Coronavirus a ajuns la 13 953  cazuri, iar numărul deceselor a ajuns la 464. În total, 7745 persoane au fost tratate și externate.