Principală  —  IMPORTANTE   —   Încă o moldoveancă stabilită în…

Încă o moldoveancă stabilită în Italia a fost diagnosticată cu noul coronavirus

Încă o moldoveancă stabilită în Italia a fost diagnosticată cu noul coronavirus. Informația a fost confirmată pentru Ziarul de Gardă de către serviciul de presă al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE).

„Referitor la cazul celei de-a doua persoane din Italia, cetățean al R. Moldova, care a intrat în contact cu o persoană contaminată cu virusul COVID – 19, aducem la cunoștință că potrivit autorităților italiene, rezultatele analizelor prelevate în urmă cu două zile au indicat un rezultat pozitiv”, a precizat MAEIE.

Potrivit reprezentanților MAEIE, starea de sănătate a moldovencei este una bună și nu necesită internare, ea aflându-se în momentul de față în carantină la domiciliu.

La 28 februarie, MAEIE a confirmat că o moldoveancă stabilită în Italia a fost infectată cu coronavirusul de tip nou. 

Cetăţenii R. Moldova care se confruntă cu o situaţie dificilă pe teritoriul Italiei pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon de urgență:

Ambasada Republicii Moldova la Roma:+39 3294421091;

Consulatul General de la Milano +39 3206108989

Consulatul din Padova +39 3805905331;

precum şi la Centrul de Apel al MAEIE  0 80 090990 (apeluri din Republica Moldova) sau +373 22 788722 (apeluri din străinătate).

Astăzi, 2 martie, autoritățile au anunțat că pe parcursul ultimelor 24 de ore nu a fost depistat niciun caz de infectare prin Coronavirus de tip nou în R. Moldova. Totuși, Agenția Națională pentru Sănătate Publică (ANSP) informează că au fost identificate șapte cazuri suspecte la copii și adulți care au revenit din zonele de risc din Italia.