Principală  —  IMPORTANTE   —   Confirmat: O moldoveancă din Italia,…

Confirmat: O moldoveancă din Italia, testată pozitiv pentru noul coronavirus

O moldoveancă din Italia a fost testată pozitiv pentru noul coronavirus. Potrivit Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE), femeia a intrat anterior în contactat cu o persoană infectată cu virusul COVID-19.

Totodată, autoritățile informează că unui alt cetățean al R. Moldova, care s-a aflat în contact cu o cetățeană italiană infectată, i s-au prelevat probe pentru testare, urmând ca în următoarele zile să partvină și rezultatul analizelor.

„Starea de sănătate a celor doua persoane este una bună și nu necesită internare în spital, ele fiind plasate în carantină la domiciliu, Serviciul de Sănătate Publică din Italia oferindu-le asistența necesară. Despre evoluția celor două cazuri, autoritățile italiene vor informa constant Misiunile noastre Diplomatice. În prezent, Ambasada Republicii Moldova la Roma, împreună cu Consulatul General de la Milano şi Consulatul de la Padova, se află în legătură constantă cu autoritățile italiene cu atribuții în gestionarea situației privind coronavirusul.”, menționează MAEIE.

Cetăţenii Republicii Moldova care se confruntă cu o situaţie dificilă pe teritoriul Italiei pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon de urgență:

Ambasada Republicii Moldova la Roma:+39 3294421091;

Consulatul General de la Milano +39 3206108989

Consulatul din Padova +39 3805905331;

precum şi la Centrul de Apel al MAEIE  0 80 090990 (apeluri din Republica Moldova) sau +373 22 788722 (apeluri din străinătate).