Principală  —  IMPORTANTE   —   GALERIE FOTO/ Cozi la maratonul…

GALERIE FOTO Cozi la maratonul de vaccinare de la Palatul Republicii, acolo unde este asigurat rapelul cu vaccinul Sputnik V: într-o oră sunt imunizați aproximativ 1200 de oameni

De la primele ore ale dimineții, la Palatul Republicii, acolo unde astăzi este organizat maratonul de vaccinare împotriva COVID-19, în cadrul căruia este administrat rapelul cu serul  „Sputnik V” s-au format cozi.

Startul maratonului a fost dat la 6:30 dimineața, iar pe oră sunt imunizați aproximativ 1200 de oameni. Despre asta anunță șeful interimar al Direcției Generale Asistență Socială și Sănătate, Boris Gîlca.

Potrivit lui Gîlcă, până la ora 9:00 s-au vaccinat deja circa 2800 persoane.

„Așteptăm în continuare, până la 18:00, înca cca 1200 persoane din cele 4000 care s-au imunizat cu Sputnik la maratonul din 26 iunie”, transmite Boris Gîlca.

250 cadre medicale sunt implicate în procesul de vaccinare de la maratonul desfășurat la Palatul Republici.

Potrivit municipalității, organizatorii maratonului de imunizare anti-COVID-19 vor pune la dispoziția oamenilor apă potabilă, corturi, scaune și WC-uri ecologice. De asemenea, vor fi echipe de prim-ajutor și de voluntari, iar zona de așteptare va fi securizată. 

În paralel, tot astăzi, activează toate cele 70 puncte de vaccinare din Chișinău, Centrul municipal de vaccinare, punctele mobile (troleibuz și autobuz) unde doritorii se pot vaccina cu Astra Zeneca și Jonson&Jonson.