Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Frecvențele eliberate de Prime TV…

Frecvențele eliberate de Prime TV și Canal 2, țintite de Primul în Moldova și TVR Moldova

Postul de televiziune Primul în Moldova, afiliat socialiștilor, care retransmite emisiuni de la Pervîi Kanal din Moscova, și TVR Moldova, care retransmite emisiuni din România, sunt singurii radiodifuzori care participă în concursul anunțat de Consiliul Audiovizualului (CA) privind utilizarea rețelelor statale II și III de televiziune analogică terestră, transmite media-azi.md.

Responsabila de comunicare cu presa din cadrul CA, Lia Guțu, a confirmat pentru sursa citată că Primul în Moldova a depus dosarul la Consiliu la 27 noiembrie, iar TVR Moldova – la 18 decembrie. Potrivit acesteia, termenul de depunere a dosarelor expiră astăzi, 23 decembrie. Concursul are loc în condițiile în care Republica Moldova s-a angajat să sisteze emiterea în format analog începând cu 1 martie 2020.

Conform listei participanților la concurs, publicate pe site-ul CA, Primul în Moldova pretinde la rețeaua de stat numărul III, pe care anterior a emis Prime TV, care aparține ex-liderului democraților Vladimir Plahotniuc. TVR Moldova vrea să emită pe rețeaua de stat nr. II.

Sursa: media-azi.md