Principală  —  Ştiri  —  Social   —   [Foto-Reportaj] Ziua Internațională a Familiei,…

[Foto-Reportaj] Ziua Internațională a Familiei, pentru cei „departe” de părinți

Ziua Internațională a Familiei este sărbătorită astăzi, 15 mai, în întreaga lume. În acest sens, a fost organizat evenimentul cu genericul „Fiecare copil merită o familie”. La sărbătoare au fost invitate 25 de familii din țară, care au în plasamentul de tip familial câte șase și mai mulți copii.

Evenimentul a fost organizat pentru a atrage atenția întregii societăți asupra problemei copiilor din orfelinatele din R. Moldova și pentru a veni cu un apel la solidaritate pentru toți oamenii.

„Este de datoria noastră să le oferim copiilor din R. Moldova o soartă mai bună. Acest lucru este posibil dacă fiecare dintre noi se va uita cu încredere la cei din jur şi dacă îi va ajuta, atunci când au nevoie. Ca într-o mare familie”, a menționat Ruxanda Glavan, ministra Muncii, Protecției Sociale și Familiei.

Familiile prezente au primit diplome și seturi de cărți, iar cei mici au avut parte de jocuri, ateliere de creație, dansuri și muzică bună. La sfârșitul evenimentului au înălțat spre cer baloane uriașe de săpun.

Menționăm că, în prezent, 340 de copii sunt îngrijiți în 83 de case de copii de tip familial. Aceste case reprezintă instituţii create în baza unei familii complete, care oferă copilului rămas fără ocrotire părintească îngrijire familială substitutivă în familia părintelui-educator.

Foto: Dionis NICOLAI & Tatiana BEGHIU