Principală  —  Ştiri  —  Social   —   [Foto-Reportaj] Marșul UNIRII – tricolorul,…

[Foto-Reportaj] Marșul UNIRII – tricolorul, mii de voci și dezamăgiri

Un marș al unirii a fost organizat ieri, 16 mai, de către toți cei care vor să se unească cu România. „Unirea cu România este singura noastră șansă de a intra în familia Uniunii Europene, unde e pace și oamenii nu caută să ocupe teritoriile vecinilor săi”, ne-a spus Iulian Popas, participant al marșului.

Piața Marii Adunări Naționale a fost împânzită de un tricolor mare și o mulțime de oameni, care s-au arătat dezamăgiți de actuala guvernare de la Chișinău și au cerut tragerea la răspundere a tuturor celor care se fac vinovați de situația dezastruasă a țării, unde „corupția este trecută cu privirea, oamenii și așa săraci sunt jefuiți sau alungați din țară… Avem nevoie de niște instituții care să funcționeze corect și să facă ordine în țară, ca toți hoții de la guvernare să ajungă după gratii”, s-a arătat indignată Svetlana Ianuș, pensionara care-și face griji pentru viitorul nepoților ei.

Protestatarii au mărșăluit prin centrul capitalei și s-au oprit în fața ambasadei Federației Ruse, unde au scandat: „Rusia, nu uita Basarabia nu-i a ta” și „Armata rusă afară”. Apoi, au mers spre ambasadele Germaniei, Statelor Unite și României, ca să ceară susținere pentru cauza lor nobilă de a fi uniți și fericiți.

„Noi vrem să avem o țară prosperă, salarii decente și pensii normale, iar copiii să traiască în țară alături de părinți. Cerem să fie întoarse miliardele și să nu mai plătească poporul pentru prosperitatea celor de la conducere”, a declarat Anatol Ursu, reprezentantul platformei „Tinerii Moldovei”.

De asemenea, manifestanții s-au arătat nemultumiți de expulzarea activistului român George Simion. „Este un act de neputință a autorităților din R. Moldova”, a subliniat Anatol Ursu.

Foto: Tatiana BEGHIU