Principală  —  Ştiri  —  Social   —   (Foto) Cod galben de bunătate!…

(Foto) Cod galben de bunătate! Donează produse alimentare în campania „Masa Bucuriei”

Sâmbătă, 31 martie, Misiunea Socială „Diaconia” va desfășura colectarea naţională de produse alimentare pentru susținerea persoanelor nevoiașe, din cadrul Campaniei de Paști „Masa Bucuriei”. Toate donațiile acumulate în această zi vor fi transformate în prânzuri calde sau pachete alimentare distribuite bătrânilor din cele 5 cantine desfăşurate de Diaconia și partenerii campaniei.

„În preajma sărbătorilor de Paști avem ocazia să aduce bucuria învierii în casele celor care trăiesc fără speranța zilei de mâine. Îndemnăm oamenii să participe în campania de Paști „Masa Bucuriei” în speranța că, astfel vom aduce căldura unei familii mai multor bătrâni singuratici”, îndeamnă Igor Belei, directorul Misiunii Sociale „Diaconia”.

Peste 1000 de tineri voluntari vor informa și îndemna oamenii să doneze produse pentru susţinerea celor aflaţi la limita existenţei. Colecta va avea loc în 100 de magazine din 22 de localități din întreaga țară: Chișinău, Bălți, Cahul, Edineț, Căușeni, Cantemir, Ungheni, Boghenii – Vechi, Ștefan-Vodă, Strășeni, Călărași, Soroca, Hâncești, Dondușeni, Ialoveni, Cricova, Stăuceni, Strășeni, Florești, Ucrainca şi Ratuş, Rezina și Șoldănești.

În 2017, prin mobilizarea voluntarilor şi donatorilor au fost adunate 37 de tone de produse alimentare şi 120.000 de lei. Graţie acestor resurse au fost distribuite 3000 de pachete cu produse alimentare, iar zilnic, 300 de bătrâni au primit un prânz gratuit asigurat în cadrul celor 5 cantine ale organizațiilor implicate în campanie. Zilnic, doar la cantina mobilă „Aproape de Aproapele” din Chișinău vin după un prânz cald peste 180 de persoane.

Cu 15 lei poţi asigura un prânz cald, donează printr-un sms la 9005 (UNITE) sau sună la numărul 0900 09005 (UNITE și MOLDTELECOM). Prin intermediul terminalelor de plată în toate rețelele din oraș: MMPS și QIWI, Netto Pro, Run Pay.
Sau prin intermediul e-donații: http://bit.ly/2DkTcoi.