Principală  —  Ştiri  —  Social   —   FOTO/ Cei 75 de militari…

FOTO Cei 75 de militari care au defilat la Moscova au revenit acasă și urmează să intre în carantină pentru două săptămâni

Cei 75 de militari ai Gărzii de Onoare care au reprezentat Republica Moldova la parada de la Moscova au aterizat pe Aeroportul Chișinău în dimineața zilei de vineri. Potrivit ministrului Apărării, Alexandru Pînzari, militarii urmează să fie izolați pe un termen de 14 zile.

În cadrul emisiunii „Puterea a patra” de la N4, ministrul a subliniat că cei 75 de militari vor fi plasați în carantină într-o cazarmă specială. Acesta a mai precizat că la Moscova, militarii au fost testați de patru ori, toate testele fiind negative.

Cât ține despre avionul la bordul căruia miliarii au plecat la Moscova și au revenit la Chișinău, Pânzari declară că acesta a fost pus la dispoziție de către Federația Rusă: „Nu am semnat nicio factură pentru acest avion”, a spus Pînzari.

Deși la Moscova a fost prezent și președintele Igor Dodon, acesta nu va trebui să se autoizoleze pentru 14 zile, pe motiv că a fost într-o deplasare de serviciu.

Serviciul de presă al Președinției ne-a comunicat anterior, că președintele Igor Dodon a fost însoțit la Moscova de către consilierii prezidențiali Victor Gaiciuc, Aureliu Ciocoi, Serghei Mișin, dar și de către responsabili din serviciile presă, protocol, protecție și pază de stat.