Principală  —  IMPORTANTE   —   În timp ce militarii care…

În timp ce militarii care au defilat la parada de la Moscova vor trebui să stea în autoizolare 14 zile, Igor Dodon a fost eliberat de această obligație

După deplasarea la Moscova, acolo unde au participat la parada dedicată „Zilei Victoriei”, la revenirea în R. Moldova, cei 75 de militari din Garda de Onoare ai Armatei Naționale, vor trebui să se autoizoleze pentru un termen de 14 zile. Informația ne-a fost comunicat de reprezentanții Agenției Naționale pentru Sănătate Publică (ANSP), care au mai subliniat că această obligativitate nu va trebui îndeplinită însă și de președintele Igor Dodon.

Deși a participat și el la parada dedicată „Zilei Victoriei”, șeful statului nu va trebui să se autoizoleze pentru 14 zile. Reprezentanții ANSP explică acest lucru prin faptul că Igor Dodon s-a aflat într-o deplasare de serviciu.

Potrivit ministrului Apărării, Alexandru Pînzari, cei 75 de militari urmează să revină în țară în scurt timp. La revenire, aceștia vor fi plasați într-o cazarmă separată, unde vor sta în carantină pentru două săptămâni. Ministrul a declarat în cadrul emisiunii „Puterea a Patra” că militarii au fost testați la Moscova de patru ori, toate testele fiind negative.

Serviciul de presă al Președinției ne-a comunicat anterior, că președintele Igor Dodon a fost însoțit la Moscova de către consilierii prezidențiali Victor Gaiciuc, Aureliu Ciocoi, Serghei Mișin, dar și de către responsabili din serviciile presă, protocol, protecție și pază de stat.