Principală  —  IMPORTANTE   —   Fadei Nagacevschi susține că este…

Fadei Nagacevschi susține că este viceprimar al mun. Chișinău de două zile. Consiliera pe comunicare a lui Ion Ceban: „mâine dimineața va fi informația oficială”

Fadei Nagacevschi susține că este viceprimar al mun. Chișinău de două zile. Declarația a fost făcută în cadrul unei consultări publice organizată de către deputații Fracțiunii parlamentare Partidul Acțiune și Solidaritate cu privire la ajustarea Codului Urbanismului și Construcțiilor R. Moldova.

Eu am două zile de când sunt în funcția de viceprimar (…), a declarat Fadei Nagcevschi.

Consiliera pe comunicare a primarului mun. Chișinău, Natalia Ixari a declarat pentru Ziarul de Gardă că „mâine dimineața va fi informația oficială”.

La două ședințe a Consiliului Municipal Chișinău (CMC), din 28 octombrie și 4 noiembrie, candidatura lui Nagacevschi pentru funcția de viceprimar al mun. Chișinău nu a întrunit voturile necesare.

Potrivit Legii privind administrația publică locală, viceprimarii sunt aleși, la propunerea primarului, prin decizia consiliului, adoptată cu votul majorităţii consilierilor aleşi. În cazul în care proiectul de decizie privind alegerea în funcţia de viceprimar a candidaturii propuse este exclus de pe ordinea de zi sau nu întruneşte numărul necesar de voturi la două şedinţe consecutive primarul numeşte viceprimarul prin dispoziţie, care se aduce la cunoştinţa consiliului.

Fadei Nagacevschi, ministru al Justiției în perioada noiembrie 2019 – august 2021 în Guvernul condus de Ion Chicu, este fiul avocatului Vitalie Nagacevschi, fost deputat în Parlament pe lista Partidului Liberal Democrat. Fadei Nagacevschi a fost avocatul Partidului Socialiștilor, iar în 2019 a activat în cabinetul președintei Parlamentului pe atunci, Zinaida Greceanîi, în calitate de consilier.