Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Europarlamentare 2019: Răspunde la 22…

Europarlamentare 2019: Răspunde la 22 de întrebări și află ce partide se aliniază cu viziunile tale

Institutul Universitar European din Florența, Italia, a creat o aplicație în contextul alegerilor europarlamentare din această săptămână. Aplicația „euandi 2019” vine în ajutorul cetățenilor indeciși, care sunt îndemnați să răspundă la 22 de întrebări pentru a vedea care partide se aliniază intereselor și viziunilor lor.

Aplicația poate fi accesată AICI și poate fi utilizată fără o înregistrare prealabilă. Tot ce trebuie să faceți este să vă dați cu opinia pe marginea a 22 de întrebări cu caracter politic, social și economic, iar ulterior, în baza răspunsurilor dvs, va fi generată o listă de partide compatibile cu viziunile dvs.

Potrivit Agerpres, „euandi2019” a fost elaborat de o echipă de 122 de experţi şi politologi, în jur de cinci din partea fiecărui stat membru, care a recenzat circa 250 de partide şi mişcări politice în Europa şi le-a analizat cu mare atenţie programele electorale.

În perioada 23-26 mai, 2019, cetățenii Uniunii Europene (UE) vor alege un nou Parlament European. Din actualul Legislativ al UE fac parte 751 de reprezentanți. După alegerile din luna mai, numărul acestora va fi redus până la 705, în urma ieșirii Marii Britanii din UE.

În România și R. Moldova cetățenii sunt chemați la urne pe 26 mai pentru a vota reprezentanții României în Parlamentul European. Tot în această zi, aceştia vor trebui să răspundă la două întrebări cuprinse în referendumul pentru justiție organizat la inițiativa președintelui României, Klaus Iohannis.

Citeşte şi: