Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Donatori de sânge în ajun…

Donatori de sânge în ajun de Crăciun

În ajunul sărbătorilor de iarnă, militarii Armatei Naţionale şi studenţii Academiei Militare „Alexandru cel Bun” au donat sânge la patru centre de colectare  deschise în garnizoanele Chişinău, Cahul şi Bălţi.

Potrivit şefului direcţiei medico-militare, locotenent-colonel Sergiu Cârlan, acţiunea a fost organizată de Ministerul Apărării în colaborare cu Centrul Național de Transfuzie a Sângelui pentru completarea rezervelor de sânge, inclusiv ale Armatei Naţionale.

Potrivit organizatorilor acțiunii, în total, peste 300 de militari din Brigăzile de infanterie motorizată „Moldova”, „Ştefan cel Mare” şi „Dacia”, Regimentul Rachete Antiaeriene, Spitalul Clinic Militar Central, unităţile din Tabăra Militară 142, precum şi studenţi ai Academiei Militare a Forţelor Armate „Alexandru cel Bun” au donat voluntar sânge.

În anul curent, peste 1300 de militari şi angajaţi civili ai Armatei Naţionale au donat sânge, în cadrul campaniilor organizate în parteneriat cu de instituţiile specializate din ţară.

În instituțiile medicale din R. Moldova, la fiecare trei minute e nevoie de sânge, pentru a salva vieți. Sângele unui singur donator poate salva trei vieți.