Principală  —  IMPORTANTE   —   DOC/ Procesul de judecată dintre…

DOC Procesul de judecată dintre fostul șef al SPPS Iaroslav Martin și președinta R. Moldova. Când va avea loc a doua ședință

Iaroslav Martin în uniforma de general ornată cu fire aurite; Foto: SPPS

A doua ședință de judecată dintre fostul șef al Serviciului de Protecție și Pază de Stat (SPPS) Iaroslav Martin, cel despre care Ziarul de Gardă a scris că a acționat în judecată instituția pe care a condus-o și a solicitat să-i fie restituită suma de bani reținută la concedierea sa de către SPPS pentru echipamentul special și costumul de general cusut la comandă și ornat cu fire aurite, și președinta R. Moldova, Maia Sandu, va avea loc în luna septembrie. Asta după ce prima ședință în dosar, programată pentru luna iulie, a fost întreruptă.

În cererea de chemare în judecată Iaroslav Martin solicită anularea decretului în baza căruia, pe 30 decembrie 2020, a fost demis din funcția de director al SPPS.


Procesul de judecată dintre Iaroslav Martin și președinta R. Moldova se află pe rol la Judecătoria Chișinău, sediul Rîșcani. A doua ședință este programată pentru data de 29 septembrie 2021, ora 14:15.

Fostul șef al SPPS Iaroslav Martin a acționat-o în judecată pe președinta R. Moldova. Acesta solicită anularea decretului în baza căruia, pe 30 decembrie 2020, a fost demis din funcția de director al SPPS. Anterior, consiliera pentru comunicare din Aparatul președintei R. Moldova, Sorina Ștefîrță, a comunicat pentru ZdG că instituția prezidențială a recepționat cererea de chemare în judecată și va urma toate procedurile legale.

Iaroslav Martin a devenit director al SPPS pe 25 iunie 2019, în urma unui decret semnat de fostul președinte al R. Moldova, Igor Dodon. Ulterior, pe 11 martie 2020, Dodon i-a conferit lui Iaroslav Martin, dar și lui Petru Corduneanu, gradul special de general-maior al SPPS.

Pe 30 decembrie 2020, președinta R. Moldova, Maia Sandu, a semnat decretul prin care Iaroslav Martin a fost revocat din funcția de șef al SPPS.

În luna mai curent, ZdG a scris despre faptul că după ce a fost demis din funcția de director al SPPS, Iaroslav Martin a acționat SPPS în judecată și a solicitat ca instituția pe care a condus-o să-i restituie suma de bani reținută la concedierea sa de către SPPS pentru echipamentul special primit în perioada 2019-2020, inclusiv pentru costumul de general, cusut la comandă și ornat cu fire aurite.

În cererea de chemare în judecată expediată la Judecătoria Chișinău, sediul Centru, Iaroslav Martin solicită încasarea din contul SPPS a peste 66 de mii de lei, aici fiind incluse și cele 37,8 mii lei reținute de SPPS pentru obiectele vestimentare.

Citește și: