Principală  —  IMPORTANTE   —   DOC/ Persoanele vaccinate în stânga…

DOC Persoanele vaccinate în stânga Nistrului pot solicita confirmarea certificatului de vaccinare eliberat de instituțiile medico-sanitare din regiunea transnistreană

Locuitorii din stânga Nistrului pot solicita la cel mai apropiat centru de vaccinare din dreapta Nistrului confirmarea certificatului de vaccinare, eliberat de instituțiile medico-sanitare din regiunea transnistreană, anunță Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

Potrivit dispoziției semnată de secretara de stat Tatiana Zatîc conducătorii instituțiilor medico-sanitare publice de asistență medicală primară din „localităţile limitrofe frontierei administrative, la solicitarea persoanelor vaccinate în instituțiile medico – sanitare din raioanele de est ale R.Moldova, vor asigura confirmarea certificatelor de vaccinare, generate din Registrul electronic de vaccinare, prin înscrierea cuvântului „Confirmat”, aplicarea semnăturii persoanei responsabile și parafei instituției pentru certificate”.

Campania de vaccinare în R. Moldova a început pe 2 martie curent, iar până la mijlocul lunii iulie au fost administrate 834 527 de doze.

Reprezentanții MSMPS susțin că au repartizat în total, pentru raioanele din stânga Nistrului, 158 234 de doze de vaccin împotriva COVID-19, dintre care 109 166 au fost administrate.