Principală  —  Ştiri  —  Social   —   De Ziua Internațională a Tineretului,…

De Ziua Internațională a Tineretului, președinta Maia Sandu s-a întâlnit cu cei 47 de tineri care în această vară fac stagii de practică în instituțiile statului

Cu ocazia Zilei Internaționale a Tineretului, președinta Maia Sandu a discutat cu cei 47 de tineri care în această vară fac stagii de practică la Președinție, Guvern și alte autorități publice. Șefa statului menționează că a întrebat tinerii despre experiența lor de lucru în aceste instituții, despre cum văd ei îmbunătățirea calității instituțiilor publice și cum putem atrage mai mulți tineri în serviciul public.

„Am vorbit și despre ce înseamnă pentru ei democrația și cum se pot implica mai mult tinerii în explicarea și promovarea valorilor democratice”, mai spune președinta Maia Sandu.

Totodată, șefa statului a venit cu un mesaj pentru tineri, menționând că, prin efort și perseverență, aceștia pot deveni buni profesioniști.

„Dragi tineri, sărbătorim astăzi creativitatea, idealismul și promisiunea generației voastre. Cu efort și perseverență, puteți deveni buni profesioniști. Sărbătorim vocea voastră, locul vostru în societate și contăm pe implicarea voastră în rezolvarea problemelor comunității și ale țării, a provocărilor globale. Deciziile și acțiunile de astăzi vor determina lumea voastră, lumea de mâine, de aceea este important să vă implicați activ în aceste procese de pe acum. Nu vă temeți, îndrăzniți! Vă îndemn să fiți curioși și perseverenți, să aveți încredere în capacitatea voastră de a reuși prin muncă onestă și de a contribui la binele comun”, se arată în mesajul publicat de Maia Sandu pe pagina sa de Facebook.

Din 27 iunie curent, 47 de studenți, masteranzi și tineri absolvenți fac stagii de practică în instituțiile publice, grație programului pilot de burse lansat de către Uniunea Europeană în parteneriat cu Guvernul R. Moldova. Stagiul de practică va dura două luni.

Potrivit reprezentanților Executivului, bursierii au fost selectați în urma unui concurs, ce a constat în proba dosarelor, urmată de interviuri cu Comisia de evaluare, formată din reprezentanți ai Delegației UE și Guvernului R. Moldova.

„Tinerii își vor începe stagiul în una din instituțiile statului – ministere, agenții din subordine, dar și Banca Națională, Serviciul Prevenirea și Combaterea Spălării Banilor, Instituția Prezidențială.

Bursierii vor fi ghidați în activitatea lor zilnică de către Înalții Consilieri ai Uniunii Europene și vor munci cot la cot cu funcționarii publici”, anunța Guvernul la sfârșitul lunii iunie.

Scopul principal al programului este de a le oferi tinerilor oportunitatea să învețe, din prima sursă, ce presupune lucrul în serviciul public și să obțină aptitudini ce le vor spori șansele de încadrare în câmpul muncii, odată cu absolvirea studiilor.