Principală  —  IMPORTANTE   —   De ce ZdG nu a…

De ce ZdG nu a fost invitat la petrecerea jurnaliștilor de la Președinție. Răspunde Igor Dodon

În seara zilei de 24 decembrie, mai mulți jurnaliști au fost invitați la Președinție la o discuție informală cu Igor Dodon. Jurnaliștii de la Ziarul de Gardă nu au fost invitați la „petrecere”, iar reporterului ZdG, care s-a prezentat la Președinție, i-a fost interzis accesul la eveniment. Întrebat de jurnalistul Gheorghe Gonța de ce Ziarul de Gardă nu a fost invitat la Președinție, șeful statului a precizat că la eveniment au participat instituțiile cu care Președinția colaborează.

Președintele a motivat îngrădirea accesului reporterului ZdG la eveniment prin faptul că discuția a fost una neformală, dar nu un eveniment public.

„Eu am văzut că a fost ceva scandal. În primul rând, ceea ce a avut loc a fost o discuție neformală și neoficială și am invitat 55 – 60 de redactori șefi. Au fost mulți. Dacă nu îi permiteam la o întrevedere oficială, conferință de presă și așa mai departe, lucrul acesta avea să fie urât. A fost o întrevedere neoficială și noi am hotărât pe cine să invităm. Noi nu am invitat toate ziarele din R. Moldova, sunt sute. Am invitat cele mai importante, cu care avem colaborare. E logic. Am invitat toate posturile de televiziune, toate”, a declarat Igor Dodon în cadrul emisiunii „Puterea a patra” de la N4.

Tot în cadrul emisiunii, șeful statului a mai precizat că jurnaliștii care au participat la discuția de la Președinție s-au ales și cu cadouri: o sticlă de vin de la Sadova, o sticlă de vișinată, un borcan de tușonkă, o cutie cu bomboane și un calendar cu chipul președintelui Dodon.

După investigația făcută de Ziarul de Gardă „Toți oamenii președintelui”mai mulți jurnaliști de la ZdG au fost blocați pe pagina oficială de Facebook a președintelui Igor Dodon.