Principală  —  IMPORTANTE   —   De ce tip de plăci…

De ce tip de plăci de înmatriculare trebuie să dispună conducătorii autovehiculelor din regiunea transnistreană pentru ca din toamnă să poată traversa frontiera moldo-ucraineană

Începând cu 1 septembrie, conducătorii mijloacelor de transport din regiunea transnistreană vor putea participa în traficul rutier internațional dacă vor dispune de plăci de înmatriculare ale R. Moldova și plăci de model neutru, însoțite de elipsa cu inscripția „MD” aplicată pe autovehicul.

În cazul modelelor neutre a fost oferită o opțiune complementară și adaptată la specificul situației din regiunea transnistreană pentru a permite înmatricularea unui număr mai mare de autovehicule conduse de către categoriile de beneficiari enumerate în art.I pct.3 al Legii nr.170/2018, cu prestarea serviciilor de resort, începând 1 septembrie 2018 la subdiviziunile de înmatriculare a mijloacelor de transport din orașele Tiraspol şi Rîbniţa.

Potrivit autorităților, se atestă o creștere activă a numărului de cereri de preschimbare a permiselor de conducere.

Dacă în luna iulie 2020 permise de conducere preschimbate erau 157, în perioada 01-24.07.2021 numărul acestora s-a dublat, fiind de 322 permise.

În luna februarie curent, în cadrul discuțiilor dintre prim-ministrul interimar al R. Moldova Aureliu Ciocoi și ambasadorul Ucrainei la Chișinău, Marko Șevcenko, au fost confirmate înțelegerile privind admiterea, începând cu 1 septembrie curent, în traficul rutier internațional doar a automobilelor din regiunea transnistreană care dispun de plăcuțe de înmatriculare de model convenit cu abțibildul „MD”, pe lângă autovehiculele înregistrate conform legislației R. Moldova.