De ce a fost demis directorul Spitalului de Urgență?

La 17 august 2015, conform ordinului nr. 106 §2 al Ministerului Sănătății, directorul Institutului de Medicină Urgentă, Gheorghe Ciobanu a fost demis, se spune într-un comunicat al instituției.

Decizia a fost luată în baza articolului 86, aliniat (1), litera g) din Codul Muncii, în urma aplicării mai multor sancțiuni disciplinare pe parcursul ultimilor 6 luni, dar și depistarea neregularități în gestionarea Institutului de Medicină Urgentă și a gestionării ineficiente a mijloacelor financiare, se mai precizează în comunicat.

Portalul e-sanatate.md notează că asta înseamnă că Ciobanu ar fi fost sancționat disciplinar în perioada când se afla în izolator, în dosarul licitațiilor trucate. În luna martie, trei manageri ai instituțiilor republicane, printre care și Gheorghe Ciobanu, erau sancționați disciplinar pentru că nu au asigurat stocuri de medicamente în spitale. Astfel, doar o încălcare îl mai despărțea de o demitere, ceea ce și s-a întâmplat. Fostul ministru al Sănătății a precizat însă că în acea perioadă Ciobanu nu a mai fost sancționat disciplinar, ceea ce înseamnă că acest lucru s-a întâmplat de când a fost schimbată conducerea Ministerului Sănătății, adică în ultimele două săptămâni.

Ieri, director interimar al Spitalului de Urgență a fost numit Mihai Ciocanu.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *