Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Cu ce averi au plecat…

Cu ce averi au plecat din funcție miniștrii demiși după reforma Guvernului

În contextul reformei Guvernului, la 25 iulie curent, preşedintele Igor Dodon a semnat decretele de demisie a doi miniştri: Ruxanda Glavan, ministru al Sănătăţii şi Victor Zubcu, ministru al Tineretului şi Sportului.

Astfel, Parlamentul votase pentru Guvernului, iar numărul ministerelor a fost redus de la 16 la 9. În urma reformei, Ministerul Muncii, Protecției Sociale și Familiei  preia domeniile de activitate de la Ministerul Sănătății, cu modificarea denumirii în Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale. Acesta este condus de către Stela Grigoraș.

Totodată, Ministerul Culturii  preia domeniile de activitate de la Ministerul Educației, de la Ministerul Tineretului și Sportului și domeniul de cercetare de la Academia de Științe a Moldovei, cu modificarea denumirii în Ministerul Educației, Culturii și Cercetării. În fruntea acestuia este Monica Babuc.

(doc) O nouă structură a guvernului. Cum arată aceasta

Conform declarației de venit pentru anul trecut, Ruxanda Glavan a obținut un salariu de aproape 125.000 lei la Ministerul Sănătății. Soțul său indică de peste 636.000 lei la Banca Națională a Moldovei, precum și un salariu de peste 444.000 lei la Moldinconbanc S.A. Glavan deține și două case de locuit, precum și un apartament. Rucanda Glavan mai are în proprietate un automobil Toyota Corolla  în valoare de 90.000 lei, un Mercedes CGI  și o Toyota LC 150 cumpărată în 2016.

Ex-ministrul Tineretului și Sportului, Victor Zubcu indică în declarația de avere doar salariul pe anul trecut – peste 165.000 lei.