Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Coronavirus. Anunțul MAEIE pentru cetățenii…

Coronavirus. Anunțul MAEIE pentru cetățenii R. Moldova care intenționează să tranziteze România

Responsabilii de la Ministerul de Externe (MAEIE) anunță, în contextul răspândirii infecției de coronavirus, că autoritățile române au impus anumite măsuri și atenționează cetățenii Republicii Moldova care intenționează să tranziteze România venind din Italia, China, Iran si Coreea de Sud despre acestea.

Potrivit unui comunicat emis de MAEIE, începând cu data de 9 martie curent, toți cetățenii străini care intră în România prin punctele de frontieră indiferent de mijlocul de transport folosit, este permis accesul doar cu condiția obligatorie de a intra în carantină sau autoizolare, după caz. Măsuri valabile până la 31 martie, cu posibilitatea de prelungire în funcție de evoluția situației epidemiologice.

Cetățenii români care sosesc în țară prin punctele de frontieră terestre venind dinspre sau după ce au călătorit înainte în Italia, China, Iran și Coreea de Sud intră în carantină instituționalizată pe raza județului de graniță sau în izolare la domiciliu, în funcție de zona din care vin. Îmbarcarea în aeronave care sosesc în România dinspre Italia, China, Iran și Coreea de Sud se face doar pentru cetățenii români.

Totodată, cetățenii moldoveni care se confruntă cu situații dificile, cu caracter de urgență pe teritoriul României, pot solicita asistență consulară la:

  • Secţia Consulară a Ambasadei Republicii Moldova în România,
  • telefon: +40 78 789 8050  sau  +40 21 410 98 27,
  • e-mail: consulat.bucuresti@mfa.gov.md

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene recomandă cetățenilor moldoveni care se află pe teritoriul României să se informeze temeinic din surse oficiale cu privire la evoluția epidemiologică și măsurile instituite de autoritățile române și respectarea acestora cu strictețe.