Principală  —  IMPORTANTE   —   Cazul omorului tânărului de 29…

Cazul omorului tânărului de 29 de ani găsit împușcat la Strășeni: fiul fostului polițist Ion Stratulat, dat în căutare internațională, iar un alt suspect – reținut pentru 72 de ore

Dorin Stratulat, fiul fostului polițist Ion Stratulat asasinat în 2011, unul dintre suspecții în cazul omorului tânărului de 29 de ani găsit împușcat într-o pădure din raionul Strășeni, a fost dat în căutare internațională pentru localizare, arest și extrădare, iar un alt suspect în acest dosar a fost reținut pentru 72 de ore. Informația a fost confirmată pentru Ziarul de Gardă de către Diana Fetco, șefa secției comunicare și protocol din cadrul Inspectoratului General al Poliției (IGP).

„(…) O persoană a fost reținută pentru 72 de ore în acest dosar (…)”, a declarat Diana Fetco pentru ZdG.

Anterior, sursele ZdG din cadrul organelor de drept ne-au comunicat că Dorin Stratulat a părăsit teritoriul R. Moldova, plecând în România cu o altă cetățenie, alta decât cea a R. Moldova, la o oră după ce a comis infracțiunea.

Joi dimineață, 11 august, Diana Fetco, șefa Secției Comunicare și Protocol din cadrul Inspectoratului General al Poliției, a comunicat pentru ZdG că autoritățile au mai mulți suspecți și că la moment oamenii legii lucrează pe acest caz.

Tânărul de 29 de ani, care a dispărut miercuri dimineață și care era căutat de autorități după ce mama acestuia a anunțat Poliția despre dispariția lui, a fost găsit mort miercuri seara într-o pădure din raionul Strășeni.

Potrivit Poliției R. Moldova, autoritățile au fost alertate miercuri seara, 10 august, despre faptul că în pădure a fost găsit cadavrul unui bărbat. Ajunși la fața locului, după primele examinări, criminaliștii au depistat că bărbatul a fost împușcat de trei ori în zona toracică.

„Cu puțin timp în urmă (miercuri, 10 august n.red.), Poliția a fost sesizată despre depistarea unui cadavru în pădurea din Strășeni. Polițiștii au stabilit identitatea acestuia. Este vorba de un tânăr de 29 de ani, care a fost declarat dispărut de către mama sa, în după amiaza zilei de ieri. Conform cercetărilor preliminare, decesul a survenit în urma primirii a trei plăgi formate de gloanțe în regiunea coastelor”, spuneau oamenii legii.

Dorin Stratulat este fiul fostului polițist Ion Stratulat, el însuși cercetat în trecut pentru crime, care în septembrie 2011 a fost împușcat mortal de campionul Moldovei la kick-boxing, Ion Şoltoianu, la o terasă din centrul capitalei, la ora prânzului. 

Ziarul de Gardă a scris anterior despre culisele unei crime între „bandiţi”. Stratulat, împuşcat pentru Elat? DETALII AVEM AICI