Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Campanie: Copiii - stimulaţi să…

Campanie: Copiii – stimulaţi să îşi cunoască drepturile

O campanie de informare a copiilor cu genericul „Cunoaşte-ţi drepturile împreună cu noi” a fost lansată astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă, la Chişinău, de către Fundaţia „Terre des hommes” în colaborare cu Inspectoratul General al Poliţiei şi Delegaţia Uniunii Europene în R. Moldova.

Campania constă din mai multe componente. La prima etapă, polițiștii din raioane vor distribui copiilor din școli pliante informative privind primul contact al acestora cu sistemul de justiție. Totodată, a fost realizat și un film de 13 minute „Justiția pentru copii” care va fi arătat elevilor.

„Aceste acțiuni au fost realizate pentru a stimula copiii să-și cunoască drepturile. Inițial, filmul va fi prezentat în școli, vara – la taberele de odihnă, iar în toamnă le va fi arătat părinților”, a declarat reprezentantul „Terre des hommes” în Moldova, Olivia Pîrțac.

„Protecția și promovarea drepturilor copilului reprezintă baza acțiunilor Uniunii Europene. Primele contacte ale copiilor cu poliția, dacă sînt bune, reprezintă o șansă de a se integra mai bine în societate”, a menționat reprezentantul Delegației UE în Moldova, Wicher Slagter.

Campania “Cunoaște-ți drepturile împreună cu noi” va dura pînă în luna noiembrie curent. Aceasta face parte din cadrul unui proiect în valoare de 250 mii de euro finanțat de UE.

Pe parcursul anului 2014, peste 3000 de copii au fost recunoscuți de poliție în calitate de infractori sau victime, informează Moldpres.

Sursa: trm.md