Atenție șoferi! A demarat operațiunea „Umbriș”

În aceste zile, angajații Inspectoratului Național de Patrulare desfășoară operațiunea „Umbriș” pe întreg teritoriul țării.

„Operațiunea are scop de prevenire, în contextul că ne aflăm în perioada rece a anului și persistă foarte des ceaţă, iar din această cauză se diminuează mai tare câmpul vizual al șoferului dacă parbrizul sau suprafeţele de geam ale portierelor din faţă sunt umbrite. Conducătorii auto care vor fi depistați în trafic că circulă cu geamuri fumurii vor fi sancționați contravențional cu o amendă de la 600 până la 1200 de lei cu aplicarea a 3 puncte de penalizare”, susțin reprezentanții INP, într-un comunicat de presă.

Potrivit lor, în primele nouă luni ale acestui an au fost sancționați 3177 de șoferi care aveau parbrizul sau suprafeţele de geam ale portierelor din faţă umbrite.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *