Principală  —  IMPORTANTE   —   Anunț privind prelungirea expoziției ZdG…

Anunț privind prelungirea expoziției ZdG și licitarea lucrărilor expuse

Ziarul de Gardă anunță prelungirea termenului de expunere a expoziției „Corupția în Republica Moldova. 30 de ani de luptă” cu încă o săptămână, la solicitarea unor grupuri de cetățeni care nu au reușit să o viziteze (inclusiv din diasporă). Ultima zi de expoziție va fi marți, 28 decembrie 2021. În această zi se va încheia și campania de licitare a exponatelor. 

Amintim că orice vizitator poate alege să procure orice exponat din cadrul expoziției în schimbul unor abonamente la ZdG care vor fi oferite închisorilor din Republica Moldova. Rezervarea oricărei lucrări se face foarte simplu: fotografierea lucrării alese și remiterea imaginii pe adresa de Messenger a ZdG (https://www.facebook.com/zdg.md ) cu un comentariu de genul: rezervez/licitez această lucrare.

Exponatele simple (fotografiile, caricaturile și paginile de ziare) sunt oferite la prețul simbolic al unui abonament anual la ZdG (264 lei), care înseamnă aproximativ 50 de ediții săptămânale a ZdG de câte 24 de pagini, color și alb-negru, însumând investigații, interviuri, reportaje, editoriale, știri, fotografii, caricaturi și multe alte materiale. Unele dintre exponate au un preț mai mare datorită ramelor costisitoare sau procesului de producere mai complex. 

La 28 decembrie, la ora 11.00 redacția ZdG va oferi ultimul tur ghidat prin expoziție, iar la ora 12.00 exponatele alese de către vizitatori pe parcursul întregii perioade de expunere (9-28 decembrie) vor fi oferite noilor proprietari. Exponatele disputate de mai mulți solicitanți concomitent vor fi licitate, la preț de 1,2,3 abonamente anuale, la dorința participanților. 

Muzeul Național de Istorie este deschis în fiecare zi de la ora 10 la ora 17, cu excepția zilelor de vineri. Intrarea în muzeu costă 10 lei, copiii, pensionarii și persoanele cu nevoi speciale intră gratuit, iar studenții au o reducere de 50% la biletul de intrare.