Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Alertă falsă cu bombă la…

Alertă falsă cu bombă la Ambasada Ucrainei: instituția a primit un email despre minarea sediului

Foto: Ambasada Ucrainei în Republica Moldova/Facebook

Poliția anunță a fost sesizată în seara zilei de miercuri, 7 decembrie, prin intermediul serviciului unic 112, despre un mesaj pe email-ul Ambasadei Ucrainei, precum că sediul instituției este minat. În urma verificării clădirii de către serviciile specializate, alerta s-a dovedit a fi falsă.

„Obiecte suspecte ori explozibile nu au fost depistate. Polițiștii Inspectoratului de Poliție Buiucani au dispus mai multe acțiuni în vederea identificării autorului apelului.

Pe caz a fost inițiat un proces penal pentru comunicarea mincinoasă cu bună știință despre actul de terorism”, se menționează într-un comunicat al Inspectoratului General al Poliției (IGP).

Tot miercuri, forțele de ordine au comunicat despre o altă alertă falsă cu bombă la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucan.

Ministrul ucrainean de externe, Dmytro Kuleba, a declarat anterior că 17 ambasade sau misiuni diplomatice ucrainene din întreaga lume au primit în ultimele zile scrisori-bombă sau pachete care conțineau părți de animale, inclusiv „ochi de vacă”.

„Totul a început cu o explozie la ambasada Ucrainei din Spania”, a spus Kuleba într-un interviu acordat CNN. „Dar ceea ce a urmat după această explozie a fost mai ciudat și aș spune chiar bolnav”.

Miercuri, 30 noiembrie, o scrisoare-bombă la ambasada Ucrainei din Madrid a provocat rănirea ușoară a unui membru al personalului. Alte scrisori similare au fost trimise premierului spaniol, vicepremierului și ambasadei SUA.