Alegeri europarlamentare 2019. Unde pot vota cetățenii români aflați în R. Moldova

Astăzi, 26 mai, au loc alegeri pentru membrii din România în Parlamentul European. Astfel, alegătorii aflați pe teritoriul R. Moldova pot vota în incinta a 36 de secții.

La Chișinău vor fi deschise cele mai multe secții – 12. Totodată, două vor fi deschise la Bălți și câte una în 19 raioane din țară, în orășelul Durlești din municipiul Chișinău, în localitatea Bardar din raionul Ialoveni și în satul Carabetovca, raionul Basarabeasca.


Votarea a început la ora 7.00 (ora locală) și se va desfășura până la ora 21.00 (ora locală), când secția de votare se va închide.

Reprezentanții României în Parlamentul European sunt aleși prin vot universal, egal, direct, secret și liber exprimat. România este acum reprezentată în Parlamentul European de 32 de parlamentari, iar mandatul în Parlamentul European este de 5 ani.

Citiți șiLocatiile sectiilor de votare din străinătate

Alegeri pentru Parlamentul European. Cum pot vota cetățenii români aflați în străinătate


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

  1. ivancelgroaznic

    Da, sa vedem cite secti vor ave diaspora in Evropa, sa nu iasa ca la prezidentiale in 2014. Sau sa vina la Moldova sa dea cuvot ca primim cu drag in ospetie, bunai vinu ghiughiuliu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *