Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Agenţia „Moldsilva” s-a autosesizat după…

Agenţia „Moldsilva” s-a autosesizat după ce mai mulți oameni au fost surprinși tăind copaci în Rezervația științifică Plaiul Fagului

Foto: Democrația Acasă

Agenţia „Moldsilva” s-a autosesizat în urma secvenţelor video difuzate de la Rezervaţia Naturală „Plaiul Fagului. Reprezentanții „Moldsilva” susțin că în cadrul unei şedinţe operative s-a discutat despre un plan de acţiuni pentru elucidarea tuturor circumstanţelor.

Totodată, s-a decis formarea a două grupuri de lucru cu implicarea specialiştilor din cadrul aparatului central al agenţiei.

Primul va activa, nemijlocit, pentru verificarea situaţiei la Cantonul de pază nr. 12 (locul de unde provin imaginile cu masa lemnoasă stocată), iar al doilea grup va fi implicat la verificarea situaţiei în alte parchete ale Rezervaţiei Naturale „Plaiul Fagului”.

Rezultatele acestor anchete de serviciu vor fi făcute publice la finalizarea lor.

Mai mulți oameni ar fi fost surprinși, luni, 25 ianuarie, tăind copaci în Rezervația științifică Plaiul Fagului, care se află în subordinea Agenției Moldsilva. După ce a intervenit poliția la fața locului, a fost identificat un autoturism plin cu lemne.