Afacerile și proprietățile lui Iurii Luncașu, omul de afaceri din anturajul lui Plahotniuc și Șor găsit împușcat

În ultima perioadă nu au existat modificări la nivelul administratorilor afacerilor lui Iurii Luncașu, în dosarul morții căruia principala versiune este sinuciderea.

Iurii Luncașu figurează drept fondator a trei companii, cu afaceri în domeniul construcțiilor, importului de mobilă, tutunului și fabricării vinului: „Denir Lux” SRL, „GB&CO” SRL și „Acvilin-Grup” SRL. Potrivit datelor din surse publice, în ultimul an nu au existat schimbări la nivelul administratorilor sau fondatorilor firmelor respective.

În 2018, „Primprof Construct” SRL, o altă afacere a familiei, cu activități în domeniul construcțiilor, și-a schimbat fondatorii, Iurii Luncașu fiind înlocuit cu soția și fiul acestuia.

Nu există modificări recente nici la capitolul proprietăților deținute de Iurii Luncașu direct, prin intermediul familiei sau companiilor la care este fondator.

Respectiv, din 2017, compania „Acvilin-Grup” SRL este proprietara a trei apartamente din centrul capitalei, situate pe Str. Lev Tolstoi.

„GB&CO” SRL, o altă companie printre fondatorii căreia figurează Luncașu, deține în proprietate o clădire de 367 m.p. din sectorul Râșcani.

În 2017, Iurii Luncașu a trecut în proprietatea fiului său un imobil de 248 m.p. din str. Lacului.

Din 2017 nu sunt schimbări nici în istoricul proprietarilor complexui de imobile impunător de la poalele parcului „Valea Morilor”, în perimetrul străzilor Timiş şi Bujorilor, etichetat „Casa albă”. Complextul este proprietatea „Business Agreement” SRL, firmă preluată în 2017 de „Investar Investments Limited”, înregistrată la 31 august 2016 în Larnaca, Cipru, și reprezentată prin procură la Chișinău de Iurii Luncașu.

La 16 martie 2015, familia Luncașu a vândut lui Ilan Șor un o casă de 200 m.p. din str. Timiș, imobil pe care ulterior procurorii anticorupție au aplicat sechestru.

Informația precum că Iurii Luncașu, om de afaceri din anturajul lui Vladimir Plahotniuc și Ilan Șor, a decedat în seara zilei de 17 august a apărut în presă duminică dimineața, pe 18 august.

Apelulul la 112 a fost efectuat de șoferul acestuia, care a anunțat că șeful său s-a împușcat în cap, după ce a ieșit din mașină, pe traseul Ialoveni-Durlești, pentru a respira aer curat.

Șoferul lui Iurii Luncașu este tatăl tânărului care în vara anului trecut l-a omorât pe Teodor Țăranu, fiul analistului Anatol Țăranu.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *