Principală  —  IMPORTANTE   —   A doua alertă cu bombă…

A doua alertă cu bombă a fost falsă. Aeroportul Internațional Chișinău și-a reluat activitatea în regim normal

UPDATE 00:15 După aproape trei ore de verificări, Poliția de Frontieră a R. Moldova a anunțat că alerta cu bombă de la Aeroportul Internațional Chișinău s-a dovedit a fi falsă. Aeroportul și-a reluat activitatea în regim normal.

Știrea inițială

Poliția de Frontieră a R. Moldova anunță că, în seara zilei de luni, 4 iulie, pentru a doua oară în această zi, a fost alertată despre prezența explozibilului pe Aeroportul Internațional Chișinău. Potrivit polițiștilor de frontieră, a fost primită o scrisoare electronică de la o persoană necunoscută, prin care se anunță că aeroportul este minat și se solicită despăgubiri financiare. Informarea a parvenit în jurul orei 20:35.

„A fost primită o scrisoare electronică de la o persoană necunoscută, prin care se anunță că aeroportul este minat și se solicită despăgubiri financiare. Informarea a parvenit în jurul orei 20:35, operativ fiind întreprinse toate măsurile necesare. La fața locului sunt mobilizate toate echipele de intervenție ale serviciilor specializate ale MAI”, anunță Poliția de Frontieră.

Astfel, toți membrii personalului, cât și călătorii care se aflau în clădire, au fost evacuați. Polițiștii de frontieră menționează că, procedura de înregistrare a pasagerilor a fost temporar stopată, ceea ce înseamnă că unele curse vor fi efectuate cu întârzieri.

Luni dimineață, 4 iulie, polițiștii de frontieră din punctul de trecere Aeroportul Internațional Chișinău au fost alertați despre o posibilă minare a aeroportului. Toți călătorii au fost evacuați din aeroport pe durata verificărilor, în vederea securității acestora.

„Imediat după primirea informației, angajaţii Poliţiei de Frontieră au anunțat toate entitățile care prestează servicii în aeroport în vederea sporirii măsurilor de securitate, la fel au fost mobilizate toate echipele de intervenție ale serviciilor specializate ale MAI: IP Botanica, Departamentul Situații Excepționale Serviciul Bomb-Tehnic și altele”, anunță Poliția de Frontieră.

Câteva ore mai târziu, Direcția de Poliție a municipiului Chișinău anunță că alerta cu bombă la Aeroportul Internațional Chișinău s-a dovedit a fi falsă. În prezent, autoritățile susțin că întreprind toate măsurile de rigoare pentru a identifica și reține persoana care a alertat Poliția.