Principală  —  IMPORTANTE   —   Alerta cu bombă la Aeroportul…

Alerta cu bombă la Aeroportul Internațional Chișinău, falsă. Punctul de trecere a frontierei și-a reluat activitatea în regim normal

UPDATE: Direcția de Poliție a municipiului Chișinău anunță că alerta cu bombă la Aeroportul Internațional Chișinău s-a dovedit a fi falsă. În prezent, autoritățile susțin că întreprind toate măsurile de rigoare pentru a identifica și reține persoana care a alertat Poliția.

Punctul de trecere a frontierei Aeroportul Internaţional Chişinău și-a reluat activitatea în regim normal.

Știrea inițială:

Polițiștii de frontieră din punctul de trecere Aeroportul Internațional Chișinău au fost alertați luni dimineață, 4 iulie, despre o posibilă minare a aeroportului.

Conform autorităților de la Chișinău, toți călătorii au fost evacuați din aeroport pe durata verificărilor, în vederea securității acestora.

„Imediat după primirea informației, angajaţii Poliţiei de Frontieră au anunțat toate entitățile care prestează servicii în aeroport în vederea sporirii măsurilor de securitate, la fel au fost mobilizate toate echipele de intervenție ale serviciilor specializate ale MAI: IP Botanica, Departamentul Situații Excepționale Serviciul Bomb-Tehnic și altele”, anunță Poliția de Frontieră.

Totodată, a fost creat un grup de documentare a cazului, format din ofițerii de investigații și ofițeri de urmărire penală ai Poliției de Frontieră, care au demarat acțiuni de identificare a celui care a semnalat existența explozivelor.