3500 de polițiști vor asigura ordinea publică în ziua de 9 mai

Peste 260 de evenimente vor avea loc mâine, 9 mai, în toată țara. Pentru asigurarea ordinii publice la aceste evenimente în care va fi marcată Ziua Europei sau Ziua Victoriei vor lucra 3500 de polițiști, a anunțat Marin Maxian, șeful Direcției Generale Securitate Publică al Inspectoratului General de Poliție.

„Zilele de 8 și 9 mai vor fi pline de activități – 266 de evenimente în întreaga țară. De aceea, poliția recomandă cetățenilor să se deplaseze cu transportul public, dar nu cu automobilul personal, pentru a nu crea ambuteiaje. Totodată, le recomandăm oamenilor să nu consume excesiv băuturi alcoolice, iar în cazul în care apar unele conflicte sau situații tensionate să apeleze la numărul”, a subliniat Marin Maxian.

Consumul de alcool va fi interzis în Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău. „Persoanele care vor fi observate cu băuturi alcoolice sau în stare de ebrietate vor avea acces interzis în PMAN”, a menționat Maxian.

Menționăm că, în seara zilei de 8 mai, în Piața Marii Adunări Naționale, sub egida președintelui Igor Dodon, va avea loc un concert festiv cu participarea lui Oleg Gazmanov, artist al Poporului al FR și Denis Maidanov, artist Emerit al Federației Ruse. După concert, potrivit șefului statului, va avea loc un grandios foc de artificii cu prilejul Zilei Victoriei. Totodată, șeful statului anunță că pe data de 9 mai, „zeci de mii de cetățeni, tradițional, împreună cu președintele vor mărșălui din Piața Marii Adunări Naționale până la Complexul Memorial „Eternitate”.

A doua zi, pe 9 mai, PDM-ul condus de Vladimir Plahotniuc va sărbători, și Ziua Victoriei, și Ziua Europei în PMAN. Concertul a fost anunțat oficial pe canalul de youtube al partidului. Totodată, conform informațiilor de pe site-ul Primăriei mun. Chișinău, PDM a rezervat Piața pentru ziua de 9 mai 2018 cu scopul de a organiza un „concert dedicat Zilei Victoriei asupra fascismului și Zilei Europei”.  Evenimentele organizate de PDM vor începe dimineața, la ora 10.00 , în preajma „Grădinii Publice Ştefan cel Mare și Sfânt, Havuzul mare, Grădina Publică Ştefan cel Mare și Sfânt Havuzul mic…” și se vor termina seara, cu un concert în PMAN.  La concertul de seară, PDM precizează că anticipează o prezență de 25 de mii de oameni.  La concertul organizat de PDM vor evolua, printre alții, Eugen Doga, Delia, Irina Rimeș, formația Blue și Thomas Anders, de la formația Modern Talking.

 

Citiți și: Compromis în PMAN între socialiști și democrați de 9 mai


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

  1. Zis si facut!. Fosilele bolsevice din ambele gasti, un dintre care, pd, este cica pro-europeana si care, de dimineata pana seara, se lupta cu Maica Rusie, cu propaganda putinista, vor canta si vor dansa, vor manca si vor bea, in cinstea armatei “eliberatoare”. A cazut, inca o data, masca otravita de pe chipul fardat al asa-zisului partid democrat, cica anti-putinist. Plahotniucistii sunt pro-UE si anti-rusi, cum sunt eu popa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *