VIDEO/ Dodon: „Suntem gata să creăm majoritate parlamentară cu Blocul ACUM”

După ședința Consiliului republican al Partidului Socialiștilor, Igor Dodon a declarat în fața presei că socialiștii sunt gata să facă coaliție cu Blocul ACUM doar în cazul investirii unui guvern funcțional, nu minoritar. PSRM va insisista însă pe pachetul de legi pe care aceștia îl propun, dar și pentru ca funcția de speaker să îi revină Zinaidei Greceanîi.

„Noi suntem disponibili să creăm majoritatea parlamentară cu un Guvern funcțional, nu minoritar, cu Blocul ACUM. Dacă nu, atunci anticipate. Nu a fost examinată astăzi varianta de coaliție cu Partidul Democrat, ca să punem punct”, a declarat Igor Dodon.

Șeful statului a mai declarat că socialiștii sunt disponibili să delege în noul Guvern reprezentanți pentru Ministerul de Externe, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Apărării și vicepremierul pentru reintegrare.

„Accentuez că aceasta este poziția de la care pot să înceapă careva negocieri. Noi insistăm pe această poziție. Repet, ne așezăm și discutăm condițiile. Dacă doriți anticipate peste un an, să discutăm cum putem face asta, dar niciun fel de guvern minoritar. Ca președinte, nu voi accepta un guvern minoritar. Dacă vreți să discutați, acestea sunt condițiile. Dacă nu, ne pregătim de anticipate”, a mai adăugat șeful statului.

Reprezentanții Blocului ACUM au declarat însă anterior că refuză crearea unei majorități parlamentare cu PSRM și insistă pe investirea unui guvern minoritar.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

  1. Reporter

    Pânâ unde poate să meargă monstrul mancurt Igor Dodon? Până când, uzurpatorul Talpa Iadului de Moldova Plahotniuk își va chema procurorii?

    Cel mai probabil Talpa Iadului de Moldova Plahotniuk și monstrul mancurt Dodon s-au înțeles demult, iar aceasta este o cacealma, o fumigenă ordinară de-a UZURPATORULUI.

    Alegerile anticipate sunt un fleac în comparație cu pierderea încrederii de popor în Blocul ACUM. Apropo, în caz de anticipate ȘOR și Ko nu va mai fi în Parlament, iar Blocul ACUM poate avea mai multe voturi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *