Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   VIDEO/ Dodon: „Suntem gata să…

VIDEO Dodon: „Suntem gata să creăm majoritate parlamentară cu Blocul ACUM”

privesc.eu

După ședința Consiliului republican al Partidului Socialiștilor, Igor Dodon a declarat în fața presei că socialiștii sunt gata să facă coaliție cu Blocul ACUM doar în cazul investirii unui guvern funcțional, nu minoritar. PSRM va insisista însă pe pachetul de legi pe care aceștia îl propun, dar și pentru ca funcția de speaker să îi revină Zinaidei Greceanîi.

„Noi suntem disponibili să creăm majoritatea parlamentară cu un Guvern funcțional, nu minoritar, cu Blocul ACUM. Dacă nu, atunci anticipate. Nu a fost examinată astăzi varianta de coaliție cu Partidul Democrat, ca să punem punct”, a declarat Igor Dodon.

Șeful statului a mai declarat că socialiștii sunt disponibili să delege în noul Guvern reprezentanți pentru Ministerul de Externe, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Apărării și vicepremierul pentru reintegrare.

„Accentuez că aceasta este poziția de la care pot să înceapă careva negocieri. Noi insistăm pe această poziție. Repet, ne așezăm și discutăm condițiile. Dacă doriți anticipate peste un an, să discutăm cum putem face asta, dar niciun fel de guvern minoritar. Ca președinte, nu voi accepta un guvern minoritar. Dacă vreți să discutați, acestea sunt condițiile. Dacă nu, ne pregătim de anticipate”, a mai adăugat șeful statului.

Reprezentanții Blocului ACUM au declarat însă anterior că refuză crearea unei majorități parlamentare cu PSRM și insistă pe investirea unui guvern minoritar.