(VIDEO) 13 ani de investigații jurnalistice. ZdG lansează un nou proiect media

Astăzi Ziarul de Gardă împlinește 13 ani de investigații jurnalistice. Cu această ocazie, echipa ZdG lansează un nou serial, Investigația săptămânii în format TV, care va fi prezentată în fiecare joi la TV8, după buletinul de știri, dar și pe paginile web ale redacției www.zdg.md, www.reporterdegarda.md, www.facebook.com/zdg.md/

Prima investigație vizează modul intransparent de administrare și reparare a vilei prezidențiale de la Condrița  în primele luni de președinție a lui Igor Dodon. În fiecare săptămână reporterii ZdG vor aduce în atenția cetățenilor subiecte acute care țin de integritatea, transparența demnitarilor și de încălcările comise de aceștia.

ZdG a fost lansat la 29 iulie 2004, fiind singurul ziar de investigații din Republica Moldova. Ulterior a fost lansată și versiunea print și on-line a ZdG în limba rusăwww.zdg.md/ru/ , dar și un program TV și Radio “Reporter de Gardă”, care este difuzat la 10 stații de televiziune naționale și regionale.

Astăzi ZdG este un grup media specializat în investigații jurnalistice care cuprinde cea mai extinsă platformă de informare: ziare tipărite, pagini on-line, programe TV și radio, toate în limbile română și rusă.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

3 comentarii

  1. apollo

    investigatii la comanda, pe cineva invistigam pe cineva nu …presa real este un caine turbat periculospentru societate….ai bine nu ar exista doar rau de la ea

  2. apollo

    zdg faceti investigatie , e drept sau nu ca pentru ajungerea maei sandu in politica au fost dati peste 400000 euro lui filea tzganu

  3. ivancelgroaznic

    Un ziar, cari, cu toata situatia tulbure shi kontroversata din Moldova, cauta sa scoata la iveala bubele societati. In ce masura reusheshte sau nu, asta hotarashte fiecare pentru el. Important e ca face ceva shi nu ca altsi cari latra , da nu fac nimic.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *