Urechean, în conflict de interese

Serafim Urechean, președintele Curții de Conturi, a încălcat regimul juridic al conflictului de interese, folosind automobilul de serviciu în interes personal.

Situația respectivă a avut loc la data de 16 aprilie curent, atunci când Urechean a fost surprins de camerele video la un restaurant din capitală cu mașina de serviciu.

Drept urmare, actul de constatare emis în acest sens va fi transmis Centrului Național Anticorupție, pentru aplicarea sancțiunii.

Totodată menționăm, că actul poate fi supus contestării în instanța de contecios administrativ.

De asemenea, în cadrul ședinței de ieri, 18 iunie curent, au fost inițiate controale privind eventuala încălcare a regimului juridic al declarării veniturilor și proprietății de către Vera Gheorghita, angajată a Curţii de Conturi și de către Ivan Oprea, angajat al Inspectoratului Naţional de Patrulare. De asemenea, a fost pornit și un control privind eventuala încălcare a regimului juridic al conflictului de interese de către Ivan Carpov, arhitect-șef interimar al mun. Chișinău.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

3 comentarii

 1. Numai adevarul!

  Мamă, dar ce spectacol a dat urechianul la14 Iunie , câta trufie si lauda si- a făcut lui însăși si soției sale!
  Cică el, Urechean , nu a îmbrăcat a doua oară aceias cămașă, ca nimeni nu l- a văzut îmbrăcat rău ( sau ceva de felul îmbarcării fără gust, cam așa s- a exprimat) .
  Da dta urechian, cum te gândești, dacă pedagogii cu staj de 30-40 ani din scoilile Moldovei ar fi fost răsplătiți cu câte 2 milioane € pt munca lor cinstita , si nu pt tradarea AMN , ar fi putut oare sireacii sa- si schimbe așa de des cămășile, or nu i- ar fi dus mintea si capul sa o facă?
  Politicieni de doi bani , obraznici si mizerabili , neștiind ce se face in spitaluri unde lipseste tot ce e elementar.
  Intrați pe la salvare, palate unde te împiedici de linoleumul rupt in bucăți, unde intr- un salon de 15-17 m2 sunt amplasati 7 gravi bolnavi !
  Diabolica situație!
  Farisei si cârcotași cu interese meschine , care cică ne vor ,, binele”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *