Un nou candidat la funcția de primar al Capitalei

Teodor Cârnaț, fost membru al Consiliului Superior al Magistraturii și fost consilier municipal în Chișinău, a anunțat că va candida la funcția de primar al Capitalei.

„În ultimul timp, în societate s-a dezvoltat un fenomen aprig al activismului civic. Tot mai des, primesc mesaje de susținere și apreciere a pozițiilor mele din spațiul public. Mai mult, sunt încurajat să îmi înaintez candidatura la funcția de Primar General al mun. Chișinău. Ma uimește interesul și încrederea aceasta, dar și dorința arzătoare în a schimba lucrurile din Moldova! De aceea, susținut de Partidul “Voința Poporului”, am hotărât să mă implic în această curs”, scrie Cârnaț, pe o rețea de socializare.

„Funcția de Primar General îmi va da posibilitatea sa îmi arat capacitățile individuale și să demonstrez că, printr-un singur mandat, este posibil de transformat Chișinăul într-o capitală cu adevărat europeană și prosperă, iar Primăria – în serviciul cetățeanului! Sunt candidatul celor profund dezamăgiți de fosta și actuala guvernare, care au plasat și plasează în funcții publice persoane docile conducătorilor de partid și au folosit și folosesc Moldova în interes personal”, a precizat Cârnaț.

Teodor Cârnaţ este în prezent profesor universitar la Facultate de Drept din cadrul USM. Anterior acesta a ocupat funcția membru al CSM, fiind desemnat din rândul profesorilor de drept. Înainte de a ajunge în CSM, Cârnaţ a fost consilier municipal în Chişinău. Deşi a fost ales pe listele PL în 2011, a părăsit fracţiunea în februarie 2012, devenind independent. Până a ajunge în funcţii publice, Cârnaţ a fost director al Comitetului Helsinki pentru Drepturile Omului, profesor universitar, avocat, dar şi expert în mai multe proiecte şi ONG-uri.

Anterior, expertul Gheorghe Constandachi, președintele Uniunii Salvați Basarabia, Valeriu Munteanu, fostul ministru al Apărării, Vitalie Marinuță și deputatul socialist, Ivan Ceban au anunțat că aspiră la fotoliul de primar al Capitalei.

Alegerile locale generale vor avea loc la 20 octombrie.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *