Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Un deputat susține că nu…

Un deputat susține că nu are de gând să renunțe la mandat și califică drept „aberații” declarațiile lui Usatîi

Deputatul independent Alexandr Oleinic susține că nu are de gând să renunțe la mandatul de deputat și califică declarațiile liderului PN, Renato Usatîi, precum că ar urma să plece din Parlament, drept „aberații”. Totodată, acesta afirmă că depunerea de către Viorel Melnic a mandatului nu are nicio legătură cu motivele invocate de președintele PN.

„Pentru mine, mandatul actual este al 4-lea. Eu nu mi-am depus mandatul când eram în opoziție, 2001-2009, când era opoziție chiar foarte serioasă. Acum, suntem gata să ne aducem aportul, cunoștințele și puterile pentru binele țării”, a declarat Alexandr Oleinic pentru ZdG.

Referitor la faptul că Viorel Melnic și-a depus mandatul de deputat, așa cum cu câteva ore în urmă a anticipat Renato Usatîi, independentul Alexandr Oleinic susține că plecarea lui Melnic nu are nicio legătură cu declarațiile lui Usatîi.

„Dlui intenționa mai demult… se gândea ce să facă. Toți își caută utilitatea. Atunci când ești la primul mandat și nu-ți găsești utilitatea este complicat să te orientezi, cu ce ai putea fi util într-un organ atât de important în R. Moldova. (…) Nu cred că are ceva comun cu declarațiile dlui Usatîi”, a precizat Alexandr Oleinic.

Prin intermediul unui video publicat pe pagina sa de Facebook, Renato Usatîi a declarat astăzi, 17 iulie, că mai mulți deputați, printre care Viorel Melnic și Alexandr Oleinic, ar urma să renunțe la mandatele de deputat, pentru care la 20 octombrie să fie organizate alegeri parlamentare anticipate în 6-7 circumscripții uninominale, unde învingători ar ieși candidați PSRM și ai Blocului ACUM. Potrivit lui Usatîi, scopul partidelor de la guvernare ar fi ca să obțină o majoritate constituțională pentru a putea anula alegerea directă a președintelui țării.

Alexandr Oleinic a acces în actualul Parlament, după ce a candidat independent pe circumscripția nr. 47, deschisă pentru cetățenii din stânga Nistrului.

Acesta a fost ales ca deputat în Parlamentul R. Moldova în două legislaturi consecutive între 2001-2009, pe listele partidului Blocul electoral Moldova Democrată, iar ulterior, în perioada 2009-2011, a fost Ministru al Tehnologiilor Informaționale și Comunicațiilor al Republicii Moldova.  Din noiembrie 2012 este președinte al Partidului Popular din R. Moldova, înregistrat în aprilie 2011.