Un candidat al Blocului ACUM a câștigat circumscripția cu o diferență de 120 de voturi

Iurie Reniță, candidatul Blocului ACUM în circumscripția nr. 26 a câștigat alegerile după ce a acumulat 10082 de voturi. Acesta l-a învins pe Dinari Cojocari (PSRM ) care a acumulat 9944 de voturi. Medicul Mihail Stratulat, reprezentant al PDM, a acumulat doar 3050 de voturi. 

În perioada 2010 – 2015 Iurie Reniță a ocupat funcția de Ambasador în România, Serbia și Muntenegru, iar ulterior, din 2016 și până în 2017 acesta a fost Ambasador în Belgia și la NATO. În 2015 candidatul Blocului ACUM a fost decorat cu Ordinul Naţional al României „Serviciul Credincios” în grad de Mare Cruce.

În prezent fostul ambasador este șomer. Acesta indică în declarația sa de avere și interese personale că în 2017 a ridicat un salariu de aproape 184 de mii de lei din funcția de ambasador, dar și o indemnizație de 531 mii lei, la care se mai adaugă peste 26 de mii de lei, venituri din dobânzi. Tot în această perioadă Reniță a obținut 100 de mii de lei din vânzarea unui automobil. Candidatul Blocului ACUM deține un apartament dobândit în 2006, dar și un automobil de model WV Passat, procurat în 2008. În conturile bancare din țară și de peste hotare Rețină păstrează peste 400 de mii de lei, 17 mii de euro și 3,5 mii RON.

Urmăriți harta interactivă de pe Ziarul de Gardă pentru a vizualiza cine sunt candidații care au câștigat în circumscripțiile uninominale.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *