(VIDEO) ULTIMA ORĂ: Curtea de Apel îl menține pe Filat în pușcărie

Magistrații Curții de Apel Chișinău au menținut sentința instanței de fond pe numele fostului premier Vlad Filat, prin care a fost condamnat la nouă ani de închisoare. CA a casat însă parțial decizia Judecătoriei Buiucani și au emis o nouă hotărâre referitor la confiscarea bunurilor fostului premier. Sentința motivată va fi făcută la 9 decembrie 2016.

După pronunțarea deciziei, Vlad Filat a declarat că va merge la Curtea Supremă de Justiție: „Mergem mai departe la Curtea Supremă. Ilegală”, a declarat Vlad Filat.

La 27 iunie 2016, Vlad Filat a fost con­dam­nat la 9 ani de închi­soare cu exe­cu­tare, într-un dosar de coru­pere pasi­vă și tra­fic de influ­ență. Instan­ța de fond a decis, pe lân­gă con­dam­na­rea la 9 ani de închi­soare, și con­fis­ca­rea ave­rii: imo­bi­lul de lux în care a locu­it, la Tele­cen­tru, dar și impu­nă­toa­rea clă­di­re din cen­trul Chi­și­nă­u­lui, ges­tio­na­tă de „Ipteh” SA.

Poli­ti­cia­nul a fost reți­nut pe 15 octom­brie 2015, în urma unui auto­de­nu­nţ al omu­lui de afa­ce­ri Ilan Şor, în care spu­nea că, pe par­cur­sul mai mul­tor ani, i-ar fi ofe­rit lui Filat mită în valoa­re de 250 de mili­oa­ne USD. După auto­de­nu­nţ, pro­cu­ro­rul gene­ral, Cor­ne­liu Gurin, a soli­ci­tat ridi­ca­rea imu­ni­tă­ţii lui Filat. Pro­pu­ne­rea a fost vota­tă de 79 de depu­ta­ţi, iar ex-premierul a fost reţi­nut pen­tru 72 de ore. La 18 octom­brie 2015, aces­ta a fost ares­tat pen­tru 30 de zile, fiind acu­zat de coru­pe­re pasi­vă şi tra­fic de influ­enţă.

Dosa­rul Filat, cel mai medi­a­ti­zat dosar din isto­ria R. Mol­do­va, a fost exa­mi­nat la Jude­că­to­ria Buiu­ca­ni, cu uși­le închi­se, la soli­ci­ta­rea pro­cu­ro­ru­lui Adri­a­na Beți­șor, care a pre­ci­zat că publi­ci­ta­tea pro­ce­su­lui i-ar pre­ju­di­cia pro­be­le într-un alt dosar pe care îl are în ges­tiu­ne, și în care Filat este, la fel, vizat. În tim­pul exa­mi­nă­rii dosa­ru­lui, mai mul­te ONG-uri au soli­ci­tat ca pro­ce­sul să fie unul public.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

  1. Stefan Moldovan

    Poate daca Maia Sandu va invinge la alegeri, va face dreptate si Filat va deveni liber!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *