UE: „Este necesar ca noul guvern să acționeze cu fermitate pentru a rezolva criza severă din sectorul bancar”

Uniunea Europeană a transmis un mesaj de felicitare pentru Valeriu Streleț și cabinetul lui de miniștri.

Totodată, UE a declarat că așteaptă cu interes o strânsă cooperare cu domnia sa și guvernul pe care îl conduce.
„Un nou suflu de hotărâre şi perseverenţă asupra reformelor necesare va fi esențial pentru a se ridica la înălţimea aşteptărilor cetățenilor din R. Moldova. În mod special, reforma sectorului justiției și lupta împotriva corupției necesită acțiuni reale și decisive. De asemenea, va fi crucial ca noul guvern să acționeze cu fermitate pentru a rezolva criza severă din sectorul bancar”, au subliniat reprezentanții UE.

Totodată, aceștia au menționat că Acordul de Asociere UE-R. Moldova, care include și Zona de Liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător, va fi capabil să demonstreze pe deplin beneficiile sale pentru toți cetățenii doar în cazul în care R. Moldova va rămâne angajată în procesul asumat de implementare a reformelor.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *