Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Streleț: „PLDM va acționa în…

Streleț: „PLDM va acționa în maniera mâinilor dezlegate”

Noul lider al liberal-democraților, Valeriu Streleț a declarat astăzi că formațiunea rămâne la guvernare și că va acționa în „maniera mâinilor dezlegate”. Consiliul Naţional Politic al PLDM s-a astăzi într-o ședinţă extraordinară la sediul Preturii sectorului Râşcani al capitalei şi nu la sediul PLDM de pe strada Bucureşti, cum era până în prezent.

Premierul Valeriu Streleț nu a răspuns la întrebările jurnaliștilor referitor la acțiunile concrete ale partidului pentru viitorul apropiat, dar a precizat că dorește scoaterea țării dintr-un „cerc vicios”.
„A fost o discuție complexă. PLDM rămâne a fi nucleul reformelor din Republica Moldova și motorul proceselor de schimbare. După evenimentele de ieri, bine pregătite, selective, unilaterale, se cer acțiuni foarte ferme pentru a scoate țara dintr-un cerc vicios. PLDM rămâne la guvernare pentru a veni cu inițiative incomode pentru unii parteneri de coaliție, dar utile pentru oameni. Vom veni cu acțiuni. Nu anticipăm nimic. Avem convingerea că vom acționa în maniera mîinilor dezlegate.”, a declarat Streleț.
Şedinţa Consiliul Naţional Politic al PLDM are loc la o zi după reţinerea liderului acestei formaţiuni, ex-premierul Vladimir Filat. Acesta a fost reţinut în după amiaza zilei de joi pentru 72 de ore în izolatorul Centrului Naţional Anticorupţie.

Sursa foto: trm.md