Sondaj: Cine ar putea deveni viitorul bașcan al Găgăuziei?

Irina Vlah, candidat la funcția de bașcan al Găgăuziei, sete în topul preferințelor pentru scrutinul de duminica viitoare. Aceasta arată un sondaj de opinie prezentat de către centrul de investigaţii sociologice şi marketing CBS-AXA.

Potrivit acestui sondaj, Irina Vlah ar fi votată de 21,3% din respondenți. Al doilea în topul preferințelor este Nicolae Dudoglu, care ar fi votat de 10,3% de oameni.

Totodată, Ion Jigău, directorul centrului de investigaţii sociologice şi marketing CBS-AXA, a declarat că ne-am putea aștepta la al doilea tur de scrutin în autonomie, în urma căruia Irina Vlah ar învinge, obținând circa 58% de voturi.

De asemenea, studiul a mai arătat că în autonomia Găgăguză cea mai mare influență o are Federația Rusă aproape 90%, acest lucru fiind un factor determinant în stabilirea preferințelor politice.

Sondajul a fost realizat în perioada 22 februarie – 4 martie pe un eșantion de 1800 de persoane și are o marjă de eroare de +- 3%.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *