Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Schimbări în Guvern

Schimbări în Guvern

Fostul director al companiei Air Moldova, Mircea Maleca, a fost numit șef al Autorităţii Aeronautice Civile. Hotărârea de numire a lui Maleca a fost aprobată astăzi de Cabinetul de Miniștri.

Tot astăzi, Sergiu Gurduza a fost înlocuit în funcția de viceministru al Justiției cu Eduard Serbenco.

Totodată, Ana Vasilache a fost eliberată din funcția de viceministru al Apărării, în locul ei fiind numit Gheorghe Galbura.

Anatolie Zolotcov și Ion Stratulat au fost reconfirmați în funcția de viceminiștri la, iar Liviu Oboroc a fost eliberat din funcția de viceministru la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor și înlocuit cu Anatol Usatîi.

La Ministerul Mediului, viceministru Dragoș Cimpoieș a fost eliberat din funcție, iar în locul acestuia a fost numit Victor Morgoci.

Și la Educație s-au produs schimbări. Astfel, viceministrul Igor Grosu și-a dat demisia din funcție, iar în locul acestuia a fost numit Ion Șișcanu.

Și la Sănătate s-au produs schimări. Astfel, Octavian Grama, Andrei Uncuță și Svetlana Cotelea au fost eliberați din funcții, iar în locul lor au fost numiți Gheorghe Țurcanu, Valentina Rotaru și Aliona Serbulenco.

Viceminiștrii Tineretului și Sportului Ion Florian și Victor Zubcu au fost și ei eliberați din funcții. În locul acestora, au fost numiți Dragoș Hâncu și Andrei Spânu.

Tot azi, cabinetul de miniștri a aprobat demisia directorului Agenției Turismului, Nicolae Platon, care a fost înlocuit cu Iurie Carp, care până săptămâna trecută a fost director la Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor. Alexandru Coman, directorul Agenției Medicamentului a fost și el înclocuit cu Vladislav Zara, care a fost director al Autogării Centru. Despre Zara, ZdG a scris că nu a indicat în declarația de avere pe anul 2013 firma soției sale. Acesta însă nu a fost verificat de CNI după apariția articolului. Zara este fiul lui Aurel Zara directorul filialei Moldova Agroindbank din Bălţi şi membru al biroului executiv al filialei Partidului Democrat din Bălţi.

Directorul Moldtelecom, Vitalie Iurcu a fost nimit viceministru al Economiei, în locul lui Tudor Copaci.