Replica lui Filat, după ce ieri Șor a declarat că ex-premierul l-ar fi plătit pe Dodon cu trei milioane USD

Fostul premier Vlad Filat califică drept „declarații calomnioase” acuzațiile făcute ieri, 29 septembrie, de către Ilan Șor la adresa sa, a ex-președintelui Nicolae Timofti și actualului șef de stat Igor Dodon.

Ieri, deputatul Ilan Șor, acuzat în dosarele prinvind furtul miliardului, lipsit de imunitate și anunțat în căutare internațională, a declarat că în „geanta neagră” pe care în 2012 i-a transmis-o lui Igor Dodon, la solicitarea lui Vlad Filat, se aflau trei milioane USD pentru voturile PSRM în favoarea candidaturii lui Nicolae Timofti la funcția de președinte.

Drept replică, ex-premeirul Vlad Filat, prin intermediul unei postări făcute publice pe Facebook de avocații săi, susține că nu va oferi o reacție, pentru „a nu afecta acțiunile de investigație”, deoarece Procuratura Anticorupție s-a autosesizat și urmează să investigheze cele declarate de „fugarul Șor”.

„Țin să precizez că voi face declarații în fața procurorilor”, dă asigurări Vlad Filat.

„Ce nu înțelege Ilan Shor, dar și alții, că poți fugi de oricine, dar de sine nu poți fugi. Va veni timpul când nu doar va fi nevoit să fugă, dar și să răspundă pentru vorbele și faptele săvârșite, dar și pentru multe, multe minciuni care au distrus oameni și familii”, este menționat în reacța fostuuli premier.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *