Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Reforma Procuraturii - pe agenda…

Reforma Procuraturii – pe agenda discuţiilor cu partenerii europeni

O delegaţie a Procuraturii, în frunte cu Procurorul General Corneliu Gurin, participă, în perioada 22 – 24 iulie, la lucrările celui de-al V-lea Forum Juridic moldo-lituanian, dedicat cooperării reprezentanţilor sistemului justiţiei din R. Moldova şi Lituania în domeniul reformării sectorului justiţiei.

În cadrul reuniunii vor fi discutate aspecte vizând implementarea standardelor europene în domeniul justiţiei şi funcţionării instituţiilor democratice în activitatea organelor de ocrotire a normelor de drept ale R. Moldova, cu accent pe reforma Procuraturii şi Curţii Constituţionale, dar şi pe măsurile de prevenire şi combatere a corupţiei în sectorul justiţiei, preluarea bunelor practici în aplicarea normelor privind confiscarea extinsă şi îmbogăţirea ilicită.

Agenda vizitei delegaţiei Procuraturii R. Moldova cuprinde întrevederi cu reprezentanţi ai Procuraturii Generale a Lituaniei, tematica discuţiilor acoperind mai multe aspecte de interes reciproc, constituind un prilej suplimentar pentru a face schimb de bune practici cu colegii lituanieni.